Koruna dopoledne ztrácela úterní zisky

29.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. srpna (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne ztrácela předchozí zisky vůči euru i dolaru. Podle údajů serveru Patria Online byla koruna v 11:00 proti úternímu závěru slabší k euru o 12 haléřů na 24,87 Kč/EUR a k dolaru o 11 haléřů na 19,80 Kč/USD.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance jde česká měna tentokrát spolu se slábnoucím regionem. "Na forint včera negativně zapůsobilo snížení sazeb, přidal se holubičí komentář z polské centrální banky, jejíž guvernér se zmínil o diskusi o snižování sazeb. Tyto události připomněly, že i z české centrální banky před pár dny přišly dva značně holubičí komentáře, a to možná trochu se zpožděním doléhá na domácí měnu," uvedl.

Euro vůči dolaru v úterý dolaru posílilo a dnes přes dílčí výkyvy své zisky převážně drží, když se obchodovalo na 1,2560 USD/EUR. "Nejvíce trhy v současnosti zajímá politika centrálních bank a čekat se proto bude na zveřejnění Béžové knihy americké centrální banky (Fed). Ta ale vyjde až večer; ještě před tím může trh ovlivnit revize amerického HDP za druhý kvartál," doplnil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK