Ropid: Provoz v pražské MHD je bez komplikací

03.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. září (ČTK) - Provoz v pražské MHD, která se o víkendu výrazně změnila, je v první pracovní den zatím bez komplikací. ČTK to dnes ráno v 08:00 sdělil Filip Drápal, mluvčí společnosti Ropid, která má na starosti organizaci městské hromadné dopravy (MHD) v Praze. Na některých přestupní uzlech jsou opět informátoři, kteří lidem s novými jízdními řády radí.

"Žádné provozní komplikace jsme zatím nezaznamenali. Spoje jezdí na čas, nezaznamenali jsme ani žádné přeplněné autobusy," řekl ČTK Drápal, který situaci od rána sledoval přímo v terénu. Lidé podle něj mají zájem o informační letáky, které informátoři v místech největších změn rozdávají.

Problémy nezaznamenala ani zpravodajka ČTK, která byla na Andělu. "Nevypadá to, že by změny dělaly lidem nějaké komplikace. Většina lidí se na to zřejmě připravila," popsala zpravodajka.

Problémy podle dopravního podniku nebyly ani v sobotu, kdy změny MHD začaly platit. Dopravní podnik ale zaznamenal větší zájem o poskytování informací souvisejících se změnou řádu.

Změna jízdního řádu zavedla 38 páteřních autobusových linek, takzvaných metrobusů, které mají ve špičce interval maximálně šest až osm minut. K metrobusům cestující svážejí běžné a minibusové linky. Nově jezdí také pět páteřních tramvajových linek s čtyřminutovým intervalem ve špičce, které doplňují čtyři páteřní svazky, kdy dvě linky jedou ve vytížených místech po stejné trase a na okrajích města se rozdělí.

Tam, kde autobusy jezdí zároveň s tramvajemi a metrem, jsou autobusové linky omezeny a lidé musí více přestupovat. Zrušeny jsou tramvaje číslo 15, 19 a 21.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK