Koruna dál stagnuje k euru, k dolaru oslabila

05.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. září (ČTK) - Koruna dnes dál víceméně stagnuje k euru, k dolaru oslabila. V 11:00 se proti úternímu závěru k euru obchodovala o dva haléře silnější na 24,85 Kč/EUR, k dolaru ztratila pět haléřů na 19,85 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Koruna si podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka drží pozice jako jediná v regionu, nálada na trzích je skeptická. "Spekulace o politice ECB s blížícím se jednáním nabírají na síle. Předchozí naději, že budou oznámeny podrobnosti o nákupech dluhopisů vystřídala skepse, zda se bance podaří situaci stabilizovat. Koruna se vůči euru drží na 24,85 Kč/EUR, což je slušný výsledek při pohledu na slábnoucí region, eurodolar i akcie," uvedl.

Lehce horší než očekávané domácí maloobchodní tržby by podle Vlka neměly být pro obchodování podstatné. "O něco větší riziko znamená politika, tedy další možný pád vlády. Zatím však korunu nezajímá ani toto téma," podotkl.

V regionu se dnes podle Vlka bude nejvíce sledovat zasedání polské centrální banky. Změna sazeb se zatím nečeká, poslední data a komentáře však potvrdily, že by sazby postupně měly zamířit dolů, a tomu by také měla odpovídat dnešní rétorika.

Euro k dolaru kleslo a nyní se podle Vlka pohybuje na 1,2515 USD/EUR. "Dnes kalendář nových událostí nijak nabitý není, maloobchod v eurozóně by neměl trhy výrazněji ovlivnit," dodal analytik.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK