PF České pojišťovny klesl zisk o 111 milionů na 480 milionů Kč

05.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. září (ČTK) - Penzijnímu fondu České pojišťovny (PFČP), který je s 1,2 milionu účastníků a čtvrtinovým podílem na trhu největším fondem v Česku, klesl v prvním pololetí zisk meziročně o 111 milionů na 480 milionů Kč. Fond o tom informoval ČTK v tiskové zprávě. Penzijní fondy letos do konce června vydělaly celkem 2,33 miliardy Kč, což bylo o 120 milionů méně než o rok dříve.

Aktiva PFČP přesáhla hranici 62 miliard Kč, meziročně narostla o osm procent, tedy více než 4,5 miliardy Kč. "Zájem o penzijní připojištění v posledním období stoupá a v přímé úměře s ním i objem spravovaných peněz," uvedl generální ředitel fondu Tomáš Matoušek.

PFČP je součástí Generali PPF Holdingu, který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Holding spravuje prostřednictvím dceřiných společností aktiva 15 miliard eur (zhruba 375 miliard Kč) a poskytuje v regionu služby více než 13 milionům klientů. Generali PPF Holding je společný podnik Assicurazioni Generali (51 procent) a PPF Group (49 procent).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK