Huawei chce získat část T-Mobilu, která se zabývá plánováním

10.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Čínská společnost Huawei Technologies chce od společnosti T-Mobile Czech Republic získat část firmy, která se zabývá plánováním telekomunikační infrastruktury pro mobilní síť nebo projektovým řízením výstavby telekomunikační infrastruktury a její údržbou. ČTK to zjistila z webu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který případ posuzuje.

 

ÚOHS zahájil správní řízení začátkem září. Vede pouze zjednodušené řízení. Transakci by měl povolit do jednoho měsíce. Bude posuzovat oblast plánování telekomunikační infrastruktury pro mobilní síť a projektové řízení výstavby a údržby telekomunikační infrastruktury pro pevnou i mobilní síť.

 

Druhému největšímu výrobci telekomunikačního vybavení na světě Huawei Technologies klesl za šest měsíců letošního roku provozní zisk o 22 procent na 8,79 miliardy jüanů (29,2 miliardy Kč). Může za to propad poptávky od telekomunikačních firem způsobený slabým ekonomickým růstem.

 

Firmu Huawei založil v roce 1987 její generální ředitel Žen Čeng-fej poté, co byl propuštěn z čínské armády. Firma je blízko toho, aby sesadila švédskou firmu Ericsson z pozice světové jedničky ve výrobě telekomunikačního vybavení.

 

Společnost T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996. K letošnímu 30. červnu obsluhovala téměř 5,4 milionu mobilních zákazníků, a zůstává tak jedničkou na českém mobilním trhu.

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK