Ve středních Čechách mírně vzrostla nezaměstnanost na 6,9 pct

10.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. září (ČTK) - Ve Středočeském kraji v srpnu vzrostla míra nezaměstnanosti o 0,1 procentního bodu na 6,9 procenta. Úřady evidovaly 48.611 lidí schopných okamžitě nastoupit do zaměstnání. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnilo ministerstvo práce a sociálních věcí. V celém Česku nezaměstnanost zůstala na červencových 8,3 procenta. Středočeský region má v rámci celé republiky společně s Jihočeským krajem třetí nejnižší nezaměstnanost. Lepší situace je pouze v Praze a Plzeňském kraji.

Mírný nárůst nezaměstnanosti podle analytiků z příbramského úřadu práce způsobil především příchod čerstvých absolventů škol a učilišť do evidence úřadů. "Předpokládáme, že hodnota nezaměstnanosti v září vzhledem k dalšímu přílivu absolventů může mírně stoupnout," sdělili ČTK analytici.

Na středočeských úřadech práce bylo koncem srpna celkem evidováno 49.452 uchazečů o zaměstnání, což bylo o 284 více než v červenci. Nově zaregistrovat se přišlo 4789 lidí, proti předchozímu měsíci o 194 méně. Vyřazeno z evidence bylo 4505 uchazečů, o 616 více než v červenci. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se míra registrované nezaměstnanosti nezměnila, před rokem rovněž činila 6,9 procenta

mar vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK