Nezaměstnanost v Praze v srpnu stoupla o desetinu bodu na 4,4 pct

10.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. září (ČTK) - Nezaměstnanost v hlavním městě v srpnu stoupla proti předchozímu měsíci o desetinu procentního bodu na 4,4 procenta. Přibylo sice volných míst, zároveň ale stoupl i počet lidí bez práce. Přesto je míra pražské nezaměstnanosti mezi okresy v ČR třetí nejnižší. Vyplynulo to z dnešních údajů ministerstva práce a sociálních věcí.

Praha tradičně patří v Česku k regionům s nejnižší nezaměstnaností, ve sledovaném měsíci skončily lépe jen okres Praha - východ, kde nezaměstnanost činila 3,4 procenta, a Praha - západ s nezaměstnaností 4,2 procenta.

Počet volných pracovních míst v metropoli v srpnu meziměsíčně stoupl o 124 na 9777. Nezaměstnaných ale od července přibylo o 974 na 35.922. Z toho 34.641 bylo uchazečů, kteří mohli ihned nastoupit do práce. Jejich počet se meziměsíčně zvýšil o tisícovku.

Na jedno místo tak v průměru v hlavním městě připadlo 3,7 uchazeče, což je mezi okresy v ČR nejméně. Celorepublikový srpnový průměr činil 11,4 uchazeče.

V celém Česku míra nezaměstnanosti v srpnu stagnovala na červencových 8,3 procenta. Ve 37 okresech ze 77 ale meziměsíčně stoupla.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK