Vítkovice získaly dodávku pro elektrárnu v Rusku

11.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 11. září (ČTK) - Vítkovice Machinery Group dodají za 55 milionů korun trubkové svazky pro Balakovskou jadernou elektrárnu v Rusku. Je to sedmý kontrakt firmy od podpisu memoranda o spolupráci s ruskou skupinou Rosatom v říjnu 2011. Zástupci Vítkovic to dnes řekli novinářům na strojírenském veletrhu v Brně.

Před dvěma týdny Vítkovice podepsaly také smlouvu na dodávku speciálních výměníků určených pro systém regenerace páry pro nový blok jaderné elektrárny v Rostově za více než sedm milionů eur (172 milionů korun).

Vítkovice mají v Rusku aktuálně také několik dalších kontraktů mimo energetiku. Skupina dodává technologie pro hutě, válcovny, průmyslové pece, ocelové lahve nebo mlecí koule. "V těchto dnech jsme například uzavřeli i kontrakt na dodávku metalurgických komponentů za tři čtvrtě milionu euro," uvedl generální ředitel Vítkovice holding Jan Světlík.

Skupinu Vítkovice Machinery Group tvoří tři desítky firem, které mají roční obrat zhruba 20 miliard korun. Celou skupinu, která zaměstnává přibližně 8500 lidí, zastřešuje společnost Vítkovice Holding. Vítkovice jsou lídrem ve výrobě ocelových láhví a mají téměř pětinový podíl na světovém trhu speciálních zalomených hřídelí pro velké námořní lodě.

vrn dr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK