Koruna dopoledne stagnovala vůči euru i dolaru

11.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. září (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne stagnovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:15 si k euru proti pondělku nepatrně pohoršila o dva haléře na 24,57 Kč/EUR. Vůči dolaru se obchodovala na pondělních 19,20 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka dnes ráno není nálada na finančních trzích jednotná. Na jedné straně akcie v Evropě pokračovaly v poklesu a výnosy španělských a italských dluhopisů dál rostly. Naopak se celkem dařilo euru vůči dolaru.

Vlk dodal, že koruna i polský zlotý a maďarský forint se chytly ranního růstu eura a lehce posilovaly. Koruna pak ale zisky mírně korigovala. Žádná zpráva z domova do obchodování nezasahuje a stejné to pravděpodobně bude i s platební bilancí za červenec.

Podle Martina Prokopa z Next Finance dnes bude koruna postrádat data. Pro korunu je klíčový vývoj na světových trzích. Podle technických indikátorů je česká měna extrémně překoupená, dnes by měla z většího nadhledu stagnovat.

Euro vůči dolaru kolem 10:15 zpevnilo na 1,2793 USD/EUR. Německý ústavní soud nakonec neodloží své rozhodnutí o záchranném fondu eurozóny ESM, jak požadoval jeden z německých poslanců. To může být pro euro lehce pozitivní, na druhou stranu to neříká vůbec nic o vlastním rozhodnutí, které zůstává značným rizikem, míní Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK