Manpower:Stejně firem chce zaměstnance propouštět jako nabírat

11.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Na českém trhu práce bude v posledním čtvrtletí pokračovat stagnace, zaměstnavatelé neplánují výrazněji měnit počty svých zaměstnanců. Stejný počet je chce propouštět jako nabírat. Vyplývá to ze studie Manpower Index trhu práce. Průzkum se uskutečnil mezi zhruba 750 českými firmami.

 

Nárůst i snížení počtu zaměstnanců předpovídá po pěti procentech zaměstnavatelů a 87 procent nepředpokládá žádné změny. Čistý index trhu práce tak má pro čtvrté čtvrtletí hodnotu nula. V předchozím čtvrtletí byl index plus jedno procento, když nárůst očekávalo sedm procent firem a pokles šest procent.

"Nezaměstnanost v létě začala růst i přes to, že letní sezona obvykle představuje rostoucí poptávku po pracovnících ve stavebnictví, zemědělství, ubytování a stravování. S pokračující recesí české ekonomiky bude situace na trhu práce nadále stagnovat, firmy budou opatrné v náborech zaměstnanců. Ostatně i průmysl jako nejsilnější odvětví hospodářství začíná pomalu redukovat počty svých zaměstnanců," řekla na dnešní tiskové konferenci generální ředitelka Manpower Česká a Slovenská republika Jaroslava Rezlerová.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK