Pražská burza dnes mírně rozšířila předchozí ztráty

11.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. září (ČTK) - Pražská burza dnes mírně rozšířila předchozí ztráty. Závěrečný hlavní index PX přišel o 0,26 procenta na 953,4 bodu, a to především kvůli ztrátám akcií elektrárenské společnosti ČEZ a operátora Telefónica O2. Nejvíce klesla hodnota cenných papírů developera Orco, vyplývá z výsledků burzy.

"Pražský index PX sice odpoledne zachytil pozitivní vlnu, ale do konce obchodování nestihl vymazat všechny ztráty," uvedl Miroslav Adamkovič z Komerční banky.

Po pondělní ztrátě práva na dividendu nadále oslabovaly akcie Telefóniky ČR, které zlevnily o 0,94 procenta na 380,30 koruny. Dnešní oslabení titulu bylo podle Adamoviče zřejmě v reakci na plán PPF vytvořit nového plnohodnotného mobilního operátora. Do aukce kmitočtů pro rychlé mobilní sítě nové generace pod označením LTE se přihlásili celkem čtyři zájemci, kromě Telefóniky a PPF také T-Mobil a Vodafon.

Cena akcií ČEZ klesla o 0,53 procenta na 744 korun. Nejvíce dnes oslabily cenné papíry Orka, a to o 3,03 procenta na 38,40 koruny.

Bankovní akcie opět uzavíraly protichůdně. Zatímco akcie Erste Group Bank ztratily mírných 0,02 procenta na 435,20 koruny, akcie Komerční banky posílily o 0,34 procenta na 3861 Kč.

Martin Tesař z Patria Online upozornil, že dnes byl stanoven konverzní kurz pro ty akcionáře NWR, kteří stojí o vyplacení v britských librách. Titul se již týden obchoduje bez práv na tuto dividendu a na samotnou výplatu si všichni akcionáři bez rozdílu musejí počkat ještě více než týden, dodal. Akcie NWR dnes uzavíraly na pondělní ceně 89,40 koruny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK