Central Group plánuje v Praze a okolí 6100 nových bytů a domů

12.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. září (ČTK) - Developerská společnost Central Group v příštích pěti letech plánuje v Praze a jejím okolí stavbu zhruba 5600 nových bytů a 500 rodinných domů. Novinářům to dnes řekl ředitel Central Group Dušan Kunovský.

Central Group už má podle Kunovského pro tuto výstavbu nakoupené pozemky a úřady nyní novou rezidenční výstavbu schvalují. Pro zhruba 3600 bytů má firma pravomocná územní rozhodnutí nebo stavební povolení.

Kromě pokračující výstavby na Zličíně, v Horních Měcholupech, Pitkovicích a Brandýse jsou podle Kunovského připraveny do nové nabídky bytové projekty v Nuslích, na Žižkově, Vinohradech, Kamýku, v Košířích, na Smíchově a ve Vršovicích. Největší nově připravovanou bytovou výstavbou je rezidence Central Plaza na Žižkově, kde má Central Group vydáno pravomocné územní rozhodnutí pro více než 600 nových bytů.

Kunovský upozornil, že zájemci o nové byty nyní kladou velký důraz na cenu. "Nejnižších cen je možné dosáhnout jen u velkých bytových projektů mimo centrum. Proto se v rámci nové nabídky v nejbližším období chceme zaměřovat na pokračující etapy našich stávajících větších bytových lokalit," podotkl.

Pro luxusní bytové projekty v širším centru Prahy podle Kunovského nyní není vhodná doba. "Ale předpokládám, že za dva až tři roky se trh posune dál a jejich doba přijde," řekl.

Central Group je jedním z lídrů tuzemského bytového trhu, staví hlavně v Praze a okolí. Největší konkurencí jsou Finep, Ekospol a Skanska.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK