Martin Diviš zvolen novým prezidentem České asociace pojišťoven

13.03.2013 | , ČAP
POJIŠTĚNÍ


Novým prezidentem České asociace pojišťoven (ČAP) byl na jednání prezidia ČAP dne 6. března 2013 zvolen Martin Diviš, generální ředitel pojišťovny Kooperativa, který stojí rovněž v čele skupiny Vienna Insurance Group ČR, kterou tvoří Kooperativa, Česká podnikatelská pojišťovna a Pojišťovna České spořitelny. V této významné funkci vystřídá Ladislava Bartoníčka, který byl členem prezidia od roku 1998 a od roku 2004 zastával funkci prezidenta ČAP. Nově kooptovaným členem prezidia a zároveň viceprezidentem ČAP se stal generální ředitel České pojišťovny Pavel Řehák.

Ladislav Bartoníček byl dlouhodobě také místopředsedou správní rady České kanceláře pojistitelů (ČKP) a současně v letech 2010 a 2011 členem Strategického výboru Insurance Europe (Evropská pojišťovací a zajišťovací federace). Díky svým zkušenostem a názorům se výrazně zasloužil o rozvoj a kultivaci pojistného trhu. „Rád bych poděkoval všem svým kolegům z prezidia i ostatním spolupracovníkům v rámci ČAP za téměř 16 let společné práce, která vedla k rozvoji pojistného trhu a jeho přiblížení se úrovni světové špičky. Blahopřeji Martinu Divišovi ke zvolení prezidentem ČAP a věřím, že se český pojistný trh bude nadále pozitivně vyvíjet,“ řekl Ladislav Bartoníček.

Podle slov Martina Diviše je nejen pro něj, ale i pro celou skupinu VIG jeho zvolení prezidentem ČAP velkou ctí a závazkem. „Rád bych úspěšně pokračoval v práci mých předchůdců, kteří se zásadním způsobem zasloužili o kvalitu a stabilitu českého pojistného trhu. Cílem a funkcí naší asociace musí být nejen vytváření podmínek pro dlouhodobý rozvoj pojišťovnictví, ale také posílení role tohoto sektoru nejen v rámci české ekonomiky, ale i v životě všech lidí v ČR,“ uvedl po svém zvolení Martin Diviš.

Ing. Martin Diviš, MBA  začal pracovat v Kooperativě 1995. Od roku 1999 byl zodpovědný za reklamní strategii, sponzoring a PR. V roce 2001 se stal ředitelem Odboru marketingu a komunikace. V roce 2005 byl jmenován vrchním ředitelem a členem nejužšího vedení Kooperativy a o rok později se stal náměstkem generálního ředitele. V roce 2008 se ujal pozice generálního ředitel a od 1. května 2009 byl členem představenstva Vienna Insurance Group (VIG), jedné z vedoucích pojišťovacích skupin v zemích střední a východní Evropy. Od roku 2008 do současnosti působil jako viceprezident České asociace pojišťoven a předseda správní rady v ČKP.
 
Martin Diviš je zároveň předsedou dozorčích rad ČPP a PČS. Je mu 39 let, je ženatý a jeho velkou zálibou je létání – je držitelem licence dopravního pilota.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ