Společnost CME obsadila funkci výkonného ředitele dvěma manažery

15.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hamilton (Bermudy)/Praha 15. září (ČTK) - Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v tuzemsku vlastní televizi Nova a další stanice, obsadila funkci výkonného ředitele dvěma manažery. O řízení podniku se tak od pondělí budou dělit Christoph Mainusch a Michael Del Nin. Dosavadní prezident a generální ředitel CME Adrian Sarbu na funkci v srpnu rezignoval.

CME v tiskové zprávě uvedla, že Mainusch na podobné pozici působil v různých mediálních společnostech celkem 16 let. Vysoké posty zastával například ve společnosti Alpha Media Group v Řecku nebo ve společnosti RTL Televizija v Chorvatsku.

Del Nin od října 2009 působil jako ředitel CME. Má za sebou i působení v americké společnosti Time Warner, kde měl na starosti mimo jiné globální strategii firmy. Právě Time Warner teď v CME vlastní téměř poloviční podíl a netají se snahou CME ovládnout.

CME už v srpnu uvedla, že Sarbu zůstane zaměstnancem CME až do 1. ledna příštího roku.

Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence pro vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov, Telka a české verze hudební stanice MTV.

Společnost CME vedle České republiky provozuje televizní stanice také na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku. S akciemi CME se obchoduje na trhu Nasdaq v USA a na pražské burze cenných papírů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK