Česká měna dopoledne oslabila vůči euru i dolaru

18.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. září (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne oslabovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:30 k euru proti úterku ztratila šest haléřů na 25,78 Kč/EUR a vůči dolaru si pohoršila o tři haléře na 19,30 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online. Ztrácel také maďarský forint a polský zlotý.

Koruna se ráno vůči euru obchodovala vůči úterku mírně slabší, kurz je přitom víceméně stabilní. Žádné domácí zprávy do obchodování nezasahují, uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

"O něco větší ztráty sledujeme na forintu, kterému se v úterý v rámci regionu dařilo nejlépe. Nejvíce pak oslabuje zlotý a pokračuje tím v korekci zisků nasbíraných v minulém týdnu," dodal analytik.

Podle Jiřího Cihláře z Next Finance bude klíčový výsledek dnešního jednání americké centrální banky (Fed). Do jeho zveřejnění bude nervozita na trzích gradovat. Vlk doplnil, že důležitá bude také nová prognóza, která promluví do očekávání o začátku zvyšování úrokových sazeb. Dosud se předpokládá, že sazby začnou růst v druhé polovině roku 2015.

Dolar k euru se kolem 10:30 obchodoval na 1,3357 USD/EUR, proti úterku stagnoval.

jap mol

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK