Investoři vložili do akcií za týden rekordních 26 miliard USD

20.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. září (ČTK) - Investoři vložili za poslední týden do akciových fondů ve světě rekordních 26 miliard dolarů (496 miliard Kč). Investování do akcií podpořily naděje na to, že americká centrální banka (Fed) zachová svou krajně uvolněnou měnovou politiku. Uvádí se to v dnešní zprávě společnosti Bank of America Merrill Lynch.

Americké akciové fondy přitáhly za týden do 18. září 16,9 miliardy dolarů. Evropské akciové fondy získaly 3,1 miliardy, což bylo maximum za více než dva roky. Do akciových fondů na rozvíjejících se trzích investoři vložili 1,5 miliardy USD.

Investoři naopak osmý týden za sebou stahovali peníze z dluhopisových fondů, v nichž objem peněz klesl o 1,1 miliardy dolarů. Z komoditních fondů vybrali v čistém vyjádření 200 milionů dolarů, což byl první odliv za čtyři týdny, uvádí zpráva podle agentury Reuters.

Fed ve středu rozhodl, že zatím svou uvolněnou politiku ponechá beze změny. Banka podporuje ekonomický růst prostřednictvím nákupů dluhopisů za 85 miliard dolarů měsíčně. Trhy před zasedáním vesměs předpokládaly, že Fed začne právě nyní s omezováním podpůrných nákupů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK