EK schválila převzetí Kabel Deutschland Vodafonem

20.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel 20. září (ČTK) - Evropská komise dnes bez podmínek povolila britské společnosti Vodafone převzít za 7,7 miliardy eur (199 miliard Kč) německého provozovatele kabelové televize Kabel Deutschland. Podle EK by dohoda neměla znatelně pozměnit konkurenci na žádném z trhů, kde jsou tyto společnosti v současnosti aktivní.

"Vyšetřování komise potvrdilo, že aktivity spojujících se stran se převážně doplňují," uvádí se v prohlášení EK. "Zatímco Kabel Deutschland nabízí primárně kabelovou televizi, pevné telekomunikační spojení a připojení k internetu, hlavní činnost Vodafonu se skládá z mobilních telekomunikačních služeb."

Vodafone oznámil dohodu v červnu a dokončil ji tento měsíc. Vodafone se dlouhodobě soustředí na aktivity v oblasti bezdrátových služeb v kontinentální Evropě včetně České republiky. Akvizice Kabel Deutschland má Vodafonu coby druhému největšímu mobilnímu operátorovi na světě pomoci rozšířit nabídku služeb a získat přístup ke zhruba 32,4 milionu klientů mobilních služeb, pěti milionům uživatelů širokopásmového internetu a více než sedmi milionům zákazníků v oblasti kabelové televize v Německu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK