Telefónica se prý dohodla na zvýšení podílu v Telecom Italia

24.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Milán 24. září (ČTK) - Španělská telekomunikační firma Telefónica se dohodla na zvýšení svého podílu v konkurenční firmě Telecom Italia. Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na dobře informovaný zdroj. Podle dohody Telefónica zvýší svůj podíl v Telco, holdingové firmě, která kontroluje Telecom Italia, na 65 procent a získá opci na navýšení podílu až na 70 procent. Dohoda přichází po měsících spekulací o budoucnosti zadlužené italské telekomunikační skupiny.

Telefónica je již nyní největším akcionářem Telco s podílem 46 procent, což odpovídá zhruba deseti procentům akcií v Telecom Italia. Po navýšení podílu bude vlastnit zhruba 16 procent akcií Telecom Italia. Telefónica získá akcie od dalších podílníků Telco, kterými jsou italské banky Mediobanca a Intesa Sanpaolo a pojišťovna Generali.

Ve firmách Telefónica a Telecom Italia nebyl k zastižení nikdo, kdo by se ke zprávě vyjádřil. Další italští akcionáři se ke zprávě odmítli vyjádřit.

Dohoda má podle zdroje ohodnotit jednu akcii firmy Telecom Italia na více než jedno euro (26 Kč). Současná cena akcií na trhu činí 0,6 eura.

Telco získala kontrolu nad italským telekomem v roce 2007. Zaplacená cena tehdy ohodnotila jednu akcii Telecom Italia na 2,8 eura.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK