E15: Šéf obchodu ČSA Tanev končí, střídá ho Zeman z Letiště Praha

07.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. října (ČTK) - Výkonný ředitel pro obchod Českých aerolinií (ČSA) Krassimir Tanev ke konci roku z ČSA odchází. Ve funkci ho minulý týden nahradil Stanislav Zeman, dosavadní výkonný ředitel obchodu, marketingu a řízení produktu Letiště Praha. Serveru E15 to dnes řekla mluvčí Českého Aeroholdingu Michaela Lagronová.

Na konci září funkci výkonného ředitele ČSA pro obchod a marketing opustil Jiří Marek. Podle E15 přimělo oba manažery k odchodu špatné hospodaření a nespokojenost představitelů korejského dopravce Korean Air, který drží v ČSA 44procentní podíl.

Podle E15 čelí ČSA kritice za chaotické otevírání a následné rušení linek, za prodávání letenek pod cenou a vylepšování čísel o počtech pasažérů. Zimní letový řád, který začíná 26. října, není navíc podle zasvěcenců stále hotový, napsal server.

ČSA v roce 2011 prodělaly 241 milionů korun před zdaněním. Rok předtím vykázaly hrubý zisk 76 milionů korun, v němž ale byly započteny tržby z prodeje dlouhodobého majetku za téměř 2,7 miliardy korun. V březnu rozhodl kabinet Petra Nečase o prodeji 44procentního podílu v ČSA Korean Air za zhruba 68,3 milionu korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK