Novým generálním ředitelem PPF banky Jirásko, nahradí Mileva

08.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. října (ČTK) - Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva PPF banky se stane Petr Jirásko. Nahradí Petra Mileva, který funkci na vlastní žádost opouští po více než osmi letech. ČTK to dnes sdělil Radek Stavěl, mluvčí mezinárodní investiční skupiny PPF, jejíž je banka součástí.

Milev na funkce rezignoval v pondělí, PPF banka se podle Stavěla pod jeho vedením stala osmou největší bankou v ČR. "V osobě Petra Jirásko přichází do vedení banky člověk, který jí dá novou dynamiku a energii," uvedl k personální změně předseda dozorčí rady PPF banky Martin Štefunko. Představenstvo banky také v pondělí přijalo rezignaci místopředsedy a člena představenstva Josefa Zemana. Dozorčí rada následně na jeho místo jmenovala Pavla Fuchse.

Jirásko byl dosud ředitelem divize finanční trhy a členem vrcholového vedení PPF banky. Je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze a většinu profesního života pracoval na kapitálovém trhu, mimo jiné v Credit Lyonnais Bank a Komerční bance. Ve skupině PPF je od roku 2002, ředitelem divize finanční trhy v PPF bance se stal o dva roky později.

Nový člen představenstva Fuchs dosud pracoval jako náměstek generálního ředitele a místopředseda představenstva České pojišťovny se zodpovědností za investice. Je absolventem brněnské Masarykovy university a pro skupinu PPF pracuje v různých manažerských pozicích od roku 2000.

PPF banka poskytuje služby městům a firmám a investiční služby na českých a mezinárodních trzích. Pro další společnosti ze skupiny PPF zajišťuje finanční zdroje. PPF Group N.V. má v bance podíl zhruba 93 procent, necelých sedm procent drží Hlavní město Praha.

Loni PPF bance stoupl auditovaný čistý zisk meziročně o 56 procent na 945 milionů korun. Bilanční suma banky vzrostla o 17 procent na 76,8 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK