Nezaměstnanost na Vysočině v září mírně klesla na 6,9 procenta

08.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 8. října (ČTK) - Počty lidí hledajících práci na Vysočině se během září snížily o 652, na konci předchozího měsíce jich pracovní úřad v celém kraji evidoval 23.867. Podíl nezaměstnaných lidí na obyvatelstvu kraje se tak snížil o dvě desetiny procentního bodu na 6,9 procenta. Podle dnešních údajů ministerstva práce a sociálních věcí se pokles týkal čtyř z pěti okresů kraje. Na Žďársku zůstaly počty uchazečů o práci na srpnové úrovni.

Největší zlepšení nastalo v září na Jihlavsku, kde nezaměstnanost klesla o čtyři desetiny bodu na 6,5 procenta. Havlíčkobrodsko zaznamenalo snížení podílu nezaměstnaných o tři desetiny a na Pelhřimovsku a Třebíčsku se nezaměstnanost snížila shodně o desetinu. Na Žďársku se tento ukazatel udržel na srpnových 7,3 procenta.

Na celé Vysočině se letos v červenci počty lidí bez práce zvýšily a během srpna nezaměstnanost stagnovala. Přes zářijové zlepšení je nyní na Vysočině o 1639 uchazečů o práci více než ve stejném období loňského roku. Více nezaměstnaných bylo v kraji naposled v září 2009, kdy jich úřad práce evidoval 25.103.

vst ktp

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK