Koruna dopoledne stagnovala, čísla o trhu práce neměla vliv

08.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. října (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne stagnovala vůči euru na 25,51 Kč/EUR, drží se tak blízko nejsilnější úrovně od letošního března. Údaje o tuzemské zářijové nezaměstnanosti kurz neovlivnily. Vůči dolaru koruna v 11:20 ve srovnání s pondělním závěrem oslabila o haléř na 18,80 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Koruna se v úvodu obchodování snažila ještě dále posílit, zůstala ale na pondělním kurzu, kam se posunula s podporou čísel z domácí ekonomiky, uvedl analytik Patria Online Tomáš Vlk. "I tentokrát tu jsou nová čísla z domácí ekonomiky. Nezaměstnanost ale nemá velký potenciál pohnout trhem a navíc zářijový výsledek kopíruje očekávání," doplnil.

Větší vliv na kurz může mít podle Vlka středeční zveřejnění údajů o zářijovém vývoji spotřebitelských cen. Nízká hodnota inflace by měla být pro korunu brzdou, neboť by podpořila v České národní bance hlasy ve prospěch oslabení měny, podotkl analytik. "Na druhou stranu vyšší růst spotřebitelských cen může trh vybídnout k testování ještě nižších úrovní kurzu," odhadl Vlk.

Podobně jako koruna vůči euru dopoledne zůstal beze změny kurz evropské měny vůči dolaru. Drží se na 1,3570 USD/EUR, na trhu podle Vlka nejsou žádné zásadní zprávy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK