Americká banka Morgan Stanley se vrátila k zisku

18.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 18. října (ČTK) - Americká investiční banka Morgan Stanley hospodařila ve třetím čtvrtletí s čistým ziskem 888 milionu dolarů (téměř 17 miliard Kč), zatímco ve stejném loňském období asi miliardu dolarů prodělala. Celkové příjmy stouply na 7,9 miliardy dolarů z 5,3 miliardy před rokem.

Zisk na akcii bez zahrnutí mimořádných položek dosáhl 50 centů. Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej odhadovali na 40 centů. Akcie banky po zveřejnění výsledků posílily asi o 3,5 procenta.

Morgan Stanley se podobně jako rival Goldman Sachs ve čtvrtletí potýkala s poklesem příjmů z obchodování s dluhopisy, který byl důsledkem nejistoty ohledně vývoje měnové politiky americké centrální banky (Fed).

Příjmy divize, která pro klienty zajišťuje obchodování s dluhopisy, měnami a komoditami, se ve čtvrtletí propadly o 44 procent na 835 milionů dolarů. Morgan Stanley však pokles kompenzovala nárůstem příjmů z jiných aktivit, zejména z obchodování s akciemi.

V loňském třetím čtvrtletí výsledky banky podle agentury Reuters ovlivnily mimořádné účetní náklady 2,3 miliardy dolarů. Ty odrážely nárůst dluhu společnosti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK