Růst dodávek dopravních letadel pomohl Boeingu k vyššímu zisku

23.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Chicago 23. října (ČTK) - Čistý zisk americké firmy Boeing ve třetím čtvrtletí stoupl o skoro 13 procent na 1,16 miliardy dolarů (21,7 miliardy Kč). Oznámila to dnes firma, které k lepším výsledkům pomohly rostoucí dodávky dopravních letadel. Firma také zlepšila výhled zisku na celý letošní rok.

Boeing je největším výrobcem letadel na světě. Společnost, která sídlí v Chicagu, chce využít poptávku leteckých společností po letadlech s lepším využitím paliv a zvyšuje výrobu úzkotrupých strojů řady 737, širokotrupých letadel 777 a nejmodernějších modelů 787 Dreamliner. U řady 787 firma pro rok 2016 zvýšila plánované tempo výroby na 12 měsíčně, tedy o dva více než cíl pro konec letošního roku, poznamenal bloomberg.com.

Příjmy v divizi dopravních letadel se v období od července do září zvýšily o 40 procent, a vyrovnaly tak skoro pětinový pokles v branné divizi způsobený prudkým poklesem u armádních letadel.

Společnost nyní předpokládá, že letošní základní zisk dosáhne 6,5 až 6,65 dolaru na akcii. Původní odhad byl o 30, respektive 15 centů nižší.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK