TV Barrandov potvrdila, že Vladimír Železný bude jejím ředitelem

24.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. října (ČTK) - Televize Barrandov dnes potvrdila, že Vladimír Železný bude od listopadu jejím novým generálním ředitelem. Informaci již ve středu přinesl server DigiZone.cz. Železný ve vedení nahradí Jaromíra Soukupa, který je zároveň předsedou představenstva společnosti Empresa Media, do jejíhož portfolia Televize Barrandov od loňska patří.

 

"Jsem rád, že se Vladimír Železný postavil do vedení Televize Barrandov. Jeho zkušeností si velmi vážím a jsem si jistý, že společně posuneme televizi opět o velký kus dopředu," řekl Soukup.

Bývalý šéf televize Nova Železný ve středu uvedl, že mu imponuje práce, kterou nový vlastník TV Barrandov odvedl. "Chci pomoci přeskočit první laťku k úspěchu, a tou je 10procentní divácký podíl. Ale je to jen první skok. Ten další míří mnohem výš, jinak bych tu nebyl," řekl. V září TV Barrandov dosáhla podílu na sledovanosti v celodenním průměru necelá čtyři procenta u diváků starších 15 let. Loňský podíl byl 5,2 procenta.

Železný se naposledy podílel na projektu oživení celoplošného multiplexu 4 a plnoformátové televize Pohoda. Z multiplexu 4 se podle serveru DigiZone.cz musel stáhnout na nátlak TV Nova, která chtěla do této sítě umístit nové tematické kanály. Odmítala tak ale učinit, pokud by za sítí stál právě Železný. U televize Pohoda si Železný ponechal menšinový podíl v servisní společnosti Pohoda Top Media.

Mediální skupina Empresa Media Jaromíra Soukupa mimo jiné vydává týdeníky Týden, Sedmička, Instinkt a měsíčníky pro mládež Popcorn, Top dívky a Animáček.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK