Koruna dopoledne stagnovala na 25,82 Kč/EUR a 18,73 Kč/USD

24.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. října (ČTK) - Koruna dnes dopoledne stagnovala k oběma hlavním světovým měnám. Ráno česká měna krátce posílila vůči euru, před 11:30 se vrátila na středeční úroveň 25,82 Kč/EUR. Vůči dolaru se obchodovala stejně jako ve středu odpoledne na 18,73 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patrie Tomáše Vlka zveřejněný průzkum tuzemské ekonomické důvěry neměl na obchodování koruny vliv. Další událostí budou až víkendové volby do Sněmovny. "Nevypadá to však, že by před nimi byl trh nějak nervózní," uvedl Vlk.

Vývoj ostatních středoevropských měn je smíšený. Zlotý podle Vlka zůstává beze změny a forint slábne. "(Index nákupních manažerů) PMI z eurozóny na regionu následky nenechalo a lokální zprávy s trhy rovněž nehýbou," uvedl.

Data z eurozóny podle něj ale zahýbala s kurzem eura k dolaru. Během rána se euro k dolaru podle Vlka vyhouplo nad 1,3800 USD/EUR, na této úrovni vydrželo ale jen krátce a znovu se vrátilo k úrovni z předchozího dne. Kolem 11:30 bylo na 1,3783 USD/EUR.

"Index PMI z průmyslu nepatrně zaostal za odhady, výraznější zklamání ale přinesl sektor služeb, který stáhl celkový index dolů. Průzkum naznačuje menší šanci na zrychlení ekonomiky," uvedl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK