Zimní řád pražského letiště slibuje více linek pro cestující

24.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. října (ČTK) - Přímých spojení pro cestující z pražské Ruzyně proti loňsku o jedno přibude. Meziročně se ale sníží počet nákladních linek po odchodu čínského nákladního dopravce Yangtze River Express. Celkem se bude z Prahy létat do 90 míst ve 38 státech, uvedlo v tiskové zprávě pražské letiště. Vloni se z Ruzyně létalo do 92 destinací. Zimní letový řád vstoupí v platnost v neděli 27 října a potrvá do konce března.

Meziroční rozdíl spočívá v ukončení nákladních letů do Šanghaje a Čheng - tu v jihozápadní Číně, řekla ČTK tisková mluvčí pražského letiště Eva Krejčí. Počet pravidelných linek v osobní přepravě nicméně mírně vzroste na 85, vloni se létalo do 84 destinací.

Zatímco v počtu destinací zaznamenalo letiště mírný pokles, množství samotných letů očekává největší tuzemský přístav naopak meziročně vyšší. "Ve srovnání s předchozí zimní sezónou jsme zaznamenali meziroční nárůst plánované kapacity o necelá dvě procenta a z objednaných slotů vyplývá i nárůst počtu pohybů letadel o zhruba jedno a půl procenta," uvedla Marta Guthová, výkonná ředitelka pro Obchod a korporátní služby Letiště Praha.

Mezi novými destinacemi se v letošním zimním řádu objeví například Bělehrad operovaný společností Air Serbia, Casablanka (Royal Air Maroc), East Midlands (Jet2.com), rumunská Kluž (Tarom) nebo Tenerife (SmartWings). Ubudou naopak spojení do Marseille, Toulouse, gruzínské Tbilisy nebo uzbeckého Taškentu, které budou nově operovány jako sezónní destinace pouze přes léto, dodala mluvčí letiště.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK