Zisk Thomson Reuters stoupl o tři pct., propustí 3000 zaměstnanců

29.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. října (ČTK) - Zpravodajské a informační společnosti Thomson Reuters stoupl ve třetím čtvrtletí provozní zisk o tři procenta na 548 milionů USD (10,3 miliardy Kč). Společnost současně oznámila, že v rámci zefektivnění svých operací propustí 3000 zaměstnanců.

Příjmy firmy bez započtení vlivu změn směnných kurzů vzrostly o dvě procenta na 3,07 miliardy USD. K růstu přispěla hlavně divize daní, účetnictví a práva.

V divizi financí a rizik, která poskytuje informace bankám a finančním institucím, se firmě podařilo poprvé od roku 2011 vykázat pozitivní čistý prodej. To znamená, že prodej nových produktů byl vyšší než rušení. To je dobrá zpráva pro budoucí růst příjmů.

Zisk na akcii bez zahrnutí mimořádných položek činil 48 centů, tedy stejně jako loni. Překonal však očekávání analytiků, kteří čekali zisk o čtyři centy nižší.

Firma současně uvedla, že urychlí plán úspor a zruší zhruba 3000 pracovních míst. Výsledkem toho budou mimořádné náklady 350 milionů USD. Na počátku letošního roku firma zaúčtovala mimořádné náklady 100 milionů USD kvůli zrušení 1000 pracovních míst. Včetně obou kol letošního propouštění, snížení počtu pracovních míst prostřednictvím prodeje majetku a přirozeného úbytku by se celkový počet zaměstnanců firmy měl snížit o devět procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK