Česká spořitelna ke konci září snížila čistý zisk na 11,5 mld. Kč

30.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. října (ČTK) - Česká spořitelna, největší tuzemská banka podle počtu klientů, za tři čtvrtletí meziročně snížila konsolidovaný čistý zisk o 2,6 procenta na 11,48 miliardy korun. Neauditované výsledky podle mezinárodních účetních standardů dnes zveřejnila banka.

Česká spořitelna uvedla, že výsledky ke konci září jsou ovlivněny zejména poklesem čistého úrokového výnosu, snížením výnosů z finančních aktiv, zvýšením zisků z obchodních operací a pozitivním dopadem vyplývajícím z pokračujícího poklesu provozních nákladů.

"Česká ekonomika se konečně dostává z rok a půl trvající recese a začíná se zlepšovat i důvěra domácností v další vývoj. Nás také těší jejich zvyšující se zájem o hypoteční a spotřebitelské úvěry a rostoucí poptávka firemních klientů po financování jejich projektů," uvedl generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny Pavel Kysilka.

Provozní zisk banky se meziročně snížil o 6,8 procenta na 18,16 miliardy Kč. Za poklesem stojí pomalu rostoucí poptávky po spotřebitelských úvěrech a prostředí extrémně nízkých úrokových sazeb.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK