Vlastník Novy za tři čtvrtletí prohloubil ztrátu na 3,2 mld. Kč

30.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha/Hamilton 30. října (ČTK) - Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v Česku vlastní televizi Nova, za tři čtvrtletí prohloubila ztrátu po zdanění na 173,3 milionu dolarů (cca 3,2 miliardy korun). O rok dřív vykázala ztrátu 43,3 milionu dolarů. Výnosy klesly o 12,7 procenta na 453,1 milionu dolarů. Konsolidované neauditované výsledky dnes ČTK oznámila CME.

"Naše vedoucí podíly ve sledovanosti nám dávají silnou výhodu před naší konkurencí, čehož hodláme využít a zaměřit své úsilí na zpeněžení naší sledovanosti. Hlavní prioritou je zlepšení finančních výsledků v České republice," uvedl Christoph Mainusch, jeden ze dvou generálních ředitelů CME. Mainusch a Michael Del Nin na postu vystřídali Adriana Sarbua, který v srpnu rezignoval.

Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence pro vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov, Telka a české verze hudební stanice MTV. CME vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a Slovinsku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK