Air France se nezapojí do programu zvýšení kapitálu Alitalie

14.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 14. listopadu (ČTK) - Francouzsko-nizozemská letecká skupina Air France-KLM se nezapojí do programu zvýšení kapitálu italských aerolinií Alitalia. Navýšení kapitálu o 300 milionů eur je součástí širšího plánu záchrany ztrátového italského podniku. Air France-KLM je se čtvrtinovým podílem jeho největším akcionářem.

Představenstvo Alitalie ve středu schválilo revidovaný podnikatelský plán, který má pomoci vrátit italské aerolinky do zisku a udržet firmu ve vzduchu. Prodloužilo také termín pro zvýšení kapitálu do 27. listopadu. Společnost rovněž informovala, že sníží počet letadel pro lety na střední vzdálenosti.

Air France-KLM dnes uvedla, že průmyslová část nového plánu, který Alitalia ve středu představila, je krok správným směrem a skupina ho plně podporuje. "Nezbytné kroky finanční restrukturalizace (ale) stále nejsou splněny," cituje firmu agentura Reuters.

Air France-KLM uvedla, že chce dál být partnerem Alitalie. Analytici odhadují, že pokud se francouzsko-nizozemská skupina nezúčastní programu zvýšení kapitálu, klesne jí podíl v Alitalii z 25 procent na zhruba šest procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK