Americké akcie po výstupu na maxima stagnují

19.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. listopadu (ČTK) - Americké akcie v první části dnešního obchodování téměř neznatelně oslabovaly, a sestupovaly tak z rekordních výšin, na kterých se ocitly v pondělí. Pozornost investorů se nyní zaměřuje hlavně na čtvrtletní výsledky hospodaření některých významných maloobchodních podniků.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval pokles o méně než 0,1 procenta na 15.969 bodů. Širší index S&P 500 ztrácel asi 0,1 procenta na 1789 bodů, index technologického trhu Nasdaq Composite oslaboval ve stejném rozsahu a byl na 3945 bodech.

Největší světový prodejce spotřební elektroniky Best Buy prudce oslaboval po varování, že ostrá konkurence ze strany internetových obchodů bude mít negativní dopady na jeho marže. Prodejce potřeb pro kutily Home Depot díky překvapivě příznivým čtvrtletním výsledkům naopak zamířil vzhůru.

V pondělí Dow Jonesův index poprvé v historii překonal hranici 16.000 bodů a širší index S&P 500 překročil 1800 bodů. Pondělní obchodování však oba indexy uzavřely pod rekordními hodnotami.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK