Novým šéfredaktorem Hospodářských novin bude Martin Jašminský

26.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. listopadu (ČTK) - Novým šéfredaktorem deníku Hospodářské noviny bude od prosince dosavadní zástupce šéfredaktora Martin Jašminský. Nahradí Petra Šabatu, který skončil letos v září. Šéfredaktorem zpravodajského serveru iHNED.cz se stane novinář Miloš Čermák. Uvedlo to vydavatelství Economia v tiskové zprávě.

Tým Hospodářských novin se zároveň sloučí s redakcí týdeníku Ekonom a zpravodajského portálu iHned. Společná redakce bude připravovat obsah všech tří hlavních titulů vydavatelství Economia. V rámci kooperace všech složek integrovaného newsroomu bude také úzce spolupracovat s redakcemi týdeníku Respekt, online deníku Aktuálně.cz i odborných titulů vydavatelství.

Integrovanou ekonomickou redakci bude řídit tzv. E.collegium v čele s Vladimírem Piskáčkem. Členem collegia bude šéfredaktor Ekonomu Ondřej Neumann, Jašminský jako šéf HN, šéfredaktor iHNED.cz Čermák, šéfredaktor politického zpravodajství a názorové sekce Jindřich Šídlo a šéfredaktor sdíleného obsahu Petr Orálek. Každý z šéfredaktorů bude přímo odpovídat za přípravu obsahu svého titulu, společně se pak budou podílet na každodenním řízení spojené redakce, na plánování a profilaci jednotlivých titulů a na jejich rozvoji.

jsa mol

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK