Anketu Grand Restaurant vyhrála zámecká restaurace Piano Nobile

27.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. listopadu (ČTK) - Anketu Maurerův výběr Grand Restaurant letos vyhrála zámecká restaurace Piano Nobile z hotelu Chateau Mcely, která se tak stala prvním vítězným podnikem ze Středočeského kraje. Na druhém místě skončila pražská restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise, třetí je restauraci Alcron v pražském hotelu Radisson Blu. Oba pražské podniky letos obhájily michelinskou hvězdu. ČTK výsledky poskytla mluvčí projektu Dominika Vrkotová.

Vítězná restaurace šéfkuchaře Jana Štěrby se nachází v lesích v severovýchodní části Středočeského kraje ve zrekonstruovaném zámku, který funguje jako pětihvězdičkový hotel. "Z letošního vítěze mám velkou radost. Kromě toho, že jsou v Chateau Mcely kreativní, tak se zároveň snaží maximálně využívat místních surovin," uvedl zakladatel ankety Pavel Maurer.

Z mimopražských podniků se v první desítce ještě umístily restaurace Promenáda v Karlových Varech a brněnský podnik zaměřený na mořské speciality Koishi Fish & Sushi, který anketu vyhrál loni. "Díky Bohu nezůstávají ti nejlepší šéfkuchaři a restauratéři pouze v hlavním městě," podotkl Maurer.

Letošní ankety se zúčastnilo 1009 hodnotitelů, kteří během roku tajně a na svoje náklady hodnotili jednotlivé podniky z celé České republiky. Cílem průvodce, kterého Maurer založil v roce 1997 pod názvem Gurmán, je nezávisle hodnotit české restaurace a přinášet tak ověřené informace a tipy.

TOP 10 restaurací: Pořadí Podnik Město 1. Chateau Mcely, Piano Nobile Středočeský kraj - Mcely 2. La Degustation Boheme Bourgeoise Praha 3. Radisson Blu, Alcron Praha 4. Bellevue Praha 5. Kalina Praha 6. Promenáda Karlovy Vary 7. Le Terroir Praha 8. Koishi fish & sushi Brno 9. Terasa U Zlaté studně Praha 10. Francouzská restaurace Art Nouveau Praha

Zdroj: Maurerův výběr Grand Restaurant

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK