V Kladně už podle hejtmanství pokračuje oprava Velvarské ulice

27.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kladno 27. listopadu (ČTK) - Kladno zablokovalo výjezd u hřbitova směrem na Brandýsek, aby zabránilo průjezdu tranzitní dopravy, která jezdí bočními ulicemi při zdlouhavých opravách Velvarské ulice. Rekonstrukce už po několikaměsíčním zastavení pokračuje. ČTK to dnes řekli středočeský hejtman Josef Řihák (ČSSD) a mluvčí kladenské radnice Vilém Frček. Kladno bude po kraji chtít kompenzaci čtyři miliony korun za rozbité silnice na objízdných trasách.

Velvarská ulice je na výjezdu ze čtvrti Švermov ve směru do obce Brandýsek a je kvůli opravě uzavřena od loňského července. Původně měla rekonstrukce skončit na konci loňského roku, ale pak byla na několik měsíců zastavena. Pokračování oprav mimo jiné zdrželo výběrové řízení na zhotovitele dodatečných a sanačních prací, které se musejí udělat. Tendr skončil až v září.

"Dokončování oprav už začalo. V současné době se pracuje na přeložkách inženýrských sítí. Pokud to klimatické podmínky umožní, do poloviny prosince by měla být položena i jedna asfaltová podkladová vrstva," uvedl Řihák. Délku uzavírky kritizují místní obyvatelé i podnikatelé.

Průzkum města ukázal, že je poškozeno přes 5600 metrů čtverečních silnic. Škody se mohou v ulicích, které řidiči často používali jako objízdné trasy, dále zvyšovat, a město proto rozhodlo o úplné uzavírce, která začala 7. listopadu. "Je to na žádost místních občanů a je stanovena objízdná trasa," uvedl Frček. Dodal, že silnice v ulicích, které má zablokování výjezdu z města uchránit, nejsou stavěné na tranzitní dopravu. Objížďka vede přes obec Pchery po krajských silnicích, kudy už od začátku oprav jezdí například řidiči nákladních aut.

Původní cena oprav zhruba kilometrového úseku silnice se pohybovala kolem 22 milionů korun, většinu pokryje evropská dotace. Cena dodatečných prací bude sedm milionů korun. Kromě oprav vozovky se počítá s vytvořením parkovacích pruhů pro podélné stání a ostrůvků pro bezpečnější přecházení chodců, protože je v ulici základní škola a školka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK