Ceny amerických akcií se dopoledne výrazněji nezměnily

02.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 2. prosince (ČTK) - Ceny amerických akcií dnes dopoledne zůstaly téměř beze změny. Příznivé zprávy ze stavebního a zpracovatelského sektoru byly kompenzovány slabými maloobchodními tržbami.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval pokles o pouhých 0,01 procenta a pohyboval se kolem 16.085 bodů. Širší index S&P 500 se dopoledne zvýšil o 0,1 procenta na 1808 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite nepatrně klesl na 4059 bodů, napsala agentura Reuters.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že stavební výdaje ve Spojených státech se v říjnu vyšplhaly na čtyřleté maximum. Údaje institutu ISM navíc ukázaly, že aktivita v americkém zpracovatelském průmyslu v listopadu rostla nejrychlejším tempem za dva půl roku.

Maloobchodní společnosti však oslabovaly kvůli neuspokojivým tržbám před blížícími se vánočními svátky. Američtí spotřebitelé o prodlouženém víkendu zahrnujícím Den díkuvzdání a takzvaný černý pátek utratili méně peněz než před rokem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK