Na Vysočině se v listopadu zvýšila nezaměstnanost na 7,1 pct.

09.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 9. prosince (ČTK) - Během uplynulého měsíce přibylo na Vysočině 770 lidí bez práce a na konci listopadu si nové místo v celém kraji hledalo 24.575 lidí. Podíl nezaměstnaných lidí na obyvatelstvu kraje proto stoupl o dvě desetiny procentního bodu na 7,1 procenta. Nezaměstnanost se na Vysočině zvýšila poprvé od července. Podle dnešních údajů ministerstva práce se situace zhoršila ve všech pěti okresech Vysočiny.

Nejvíc si pohoršilo Třebíčsko. Nezaměstnanost tam stoupla o čtyři desetiny procentního bodu na 9,3 procenta, což je mezi okresy Vysočiny nejvyšší hodnota. Přibylo 262 uchazečů o práci a na konci listopadu si na Třebíčsku hledalo práci 7155 lidí. Na Pelhřimovsku se nezaměstnanost v listopadu zvýšila o tři desetiny procentního bodu, Jihlavsko a Havlíčkobrodsko vykázaly shodně nárůst o dvě desetiny. Na Žďársku byla nezaměstnanost na konci listopadu o desetinu procentního bodu vyšší než v říjnu.

Na celé Vysočině je nyní o 1223 uchazečů o práci více než ve stejném období loni. Více nezaměstnaných bylo v kraji naposled v listopadu 2009, kdy jich úřad práce evidoval 25.280.

Nezaměstnanost v celém Česku v listopadu činila 7,7 procenta oproti 7,6 procenta v říjnu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK