Odbory a ANO podporují audity na ministerstvech

09.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. prosince (ČTK) - Odbory přednesly zástupcům hnutí ANO návrhy priorit pro novou vládu. Shodují se na potřebě vypracovat audity na ministerstvech a na opatřeních k lepšímu výběru daní. Novinářům to po společném jednání řekl místopředseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Václav Pícl a předseda ANO Andrej Babiš.

Pícl novinářům řekl, že odbory se chtějí sejít se všemi zástupci budoucí koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Chtějí jim přednést svá doporučení pro budoucí vládu. "Návrhy od odborů jsou pro nás cenné," řekl Babiš.

Společně s ANO se odbory podle Pícla shodly na tom, že příští vláda by měla udělat audity na ministerstvech a zavést opatření ke zlepšení výběru daní. Naopak neshodly se na přístupu k daním, které ANO nechce v nejbližších dvou letech zvyšovat.

Odbory označily miliardáře Babiše, který vlastní skupinu Agrofert, za slušného zaměstnavatele a ocenily obnovení sociálního dialogu. Podle Babiše bylo setkání s odboráři poučné, protože odbory mají více informací o fungování veřejné správy než zástupci ANO.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK