Telefónica CR obdrží 32,8 milionu eur ze zisků slovenské divize

13.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. prosince (ČTK) - Společnost Telefónica Czech Republic obdrží 32,8 milionu eur (přes 900 milionů Kč) ze zisků své slovenské divize. Oznámil to dnes mluvčí společnosti Hany Farghali. Dodal, že pro českou firmu to bude první příjem ze zisků slovenské pobočky.

Investiční skupina PPF se nedávno dohodla, že koupí 65,9 procenta v Telefónice Czech Republic za 63,6 miliardy korun od španělské Telefóniky. Akvizice zahrnuje rovněž 100 procent v mobilní dceřiné společnosti Telefónica Slovakia.

Telefónica je největší telekomunikační skupina v Česku. Má kolem 5,1 milionu mobilních zákazníků a provozuje 1,4 milionu pevných linek. Má 919.000 pevných internetových přípojek xDSL a 148.000 klientů internetové televize. Na Slovensku má přes 1,4 milionu SIM karet.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes pojišťovnictví, nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů, zemědělství, maloobchodní služby až po biotechnologie. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK