Americké akcie oslabují, trh sleduje zasedání Fedu

17.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. prosince (ČTK) - Akciové trhy ve Spojených státech dnes oslabují. Investoři zatím vyčkávají a sledují zasedání americké centrální banky (Fed). Doufají přitom, že po její dvoudenní schůzce budou mít ve středu lepší představu o tom, kdy začne Fed omezovat své rozsáhlé nákupy dluhopisů, kterými podporuje hospodářský růst.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval pokles o 0,2 procenta a pohyboval se kolem 15.848 bodů. Širší index S&P 500 se snížil o zhruba půl procenta na 1777 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite ztrácel 0,4 procenta na 4015 bodů.

"Dnes začíná zasedání Fedu, takže od akciového trhu mnoho neočekávám," řekl agentuře Reuters analytik Peter Cardillo ze společnosti Rockwell Global Capital.

Vzhůru se vydaly akcie konglomerátu 3M, neboť firma potvrdila výhled a zvýšila dividendu. Internetová společnost Facebook zamířila vzhůru díky zprávě o testování videoreklamy.

Většina ekonomů předpokládá, že Fed začne nákupy dluhopisů omezovat v březnu. Příznivé hospodářské údaje však v poslední době vyvolaly spekulace, že by k omezení nákupů mohl přikročit již v lednu, nebo dokonce již po skončení nynějšího zasedání.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK