Americké akcie po výstupu na nová maxima mírně klesaly

19.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. prosince (ČTK) - Americké akcie dnes dopoledne mírně oslabovaly poté, co ve středu uzavřely na nových maximech. Dolů zamířila například internetová společnost Facebook, jejíž ředitel Mark Zuckerberg plánuje prodej části svého podílu v podniku.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval pokles o pouhých 0,02 procenta a pohyboval se kolem 16.164 bodů. Širší index S&P 500 se dopoledne snížil o 0,2 procenta na 1808 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite klesl o 0,3 procenta na 4057 bodů, napsala agentura AP.

Společnost Facebook oslabovala poté, co oznámila, že Zuckerberg hodlá prodat 41,4 milionu akcií za zhruba 2,3 miliardy dolarů (46 miliard Kč). Výrobce softwaru Oracle naopak posiloval díky překvapivě příznivým čtvrtletním výsledkům.

Ve středu akciové trhy v USA posilovaly poté, co americká centrální banka (Fed) uvedla, že ekonomické podmínky se již zlepšily natolik, že může začít omezovat opatření na podporu hospodářského růstu. Banka tak od ledna sníží své nákupy dluhopisů o deset miliard na 75 miliard dolarů měsíčně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK