Zisk výrobce sportovního oblečení Nike stoupl o 40 procent

20.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. prosince (ČTK) - Americkému výrobci sportovního oblečení a obuvi Nike vzrostl ve druhém fiskálním čtvrtletí čistý zisk o 40 procent na 537 milionů USD (11 miliard Kč). Firmě pomohly vyšší průměrné prodejní ceny a růst prodeje po celém světě. Nike je největším výrobcem sportovního oblečení na světě.

Zisk na akcii za tři měsíce do konce listopadu činil 59 centů, a překonal tak očekávání analytiků, kteří v anketě agentury Reuters čekali zisk 58 centů na akcii. Celkové příjmy se zvýšily o zhruba osm procent na 6,43 miliardy USD.

Prodej značky Nike rostl ve všech regionech a u všech typů sportovního zboží. Prodej značky Converse byl vysoký zvláště v Severní Americe, Velké Británii a Číně, uvedla firma. Příjmy v západní Evropě se zvýšily o 18 procent na 1,07 miliardy USD. V Číně příjmy vzrostly o osm procent na 629 milionů dolarů.

Firma je nyní připravena na tři velké sportovní události v příštím roce, a to na Super Bowl, fotbalové mistrovství světa a na olympiádu.

Pro fotbalisty Brazílie a Francie podnik pro nadcházející fotbalové mistrovství představil oblečení, které používá novou technologii. Díky ní je nové oblečení o 16 procent lehčí než to, které měli fotbalisté při evropském šampionátu v roce 2012. Oblečení je podle agentury AP vyrobeno z recyklovaného polyesteru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK