Daimler letos vyrobil rekordních 1,49 milionu osobních vozů

30.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 30. prosince (ČTK) - Německá automobilka Daimler letos vyrobila 1,49 milionu osobních vozů, a třetí rok po sobě tak překonala celoroční rekord. Prodej těchto automobilů dosáhl rovněž nového maxima nad úrovní 1,4 milionu kusů, sdělila dnes společnost.

Letošní výsledky dávají firmě dobrou pozici pro to, aby příští rok byl opět rekordní, uvedl podle agentury Reuters ve zprávě firmy člen jejího představenstva Ola Kaellenius, který v divizi Mercedes-Benz Cars vede marketing a prodej.

Výroba nové limuzíny třídy S běží v továrně v Sindelfigenu na plný výkon. Denně zde sjíždí z montážních linek 460 těchto vozů, uvedla firma.

Daimler již dříve oznámil, že prodej automobilů Mercedes-Benz letos od ledna do listopadu meziročně stoupl o téměř 11 procent na více než 1,32 milionu vozů. S předstihem tak překonal objem prodeje z celého loňského roku.

Daimler doufá, že do konce tohoto desetiletí předstihne domácí konkurenty Audi a BMW a stane se jedničkou na světovém trhu s luxusními automobily. Daimler vyrábí kromě osobních automobilů také nákladní vozy, v jejichž produkci světovou jedničkou již je.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK