Novým šéfredaktorem týdeníku Ekonom je Dalibor Martínek z LN

02.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. ledna (ČTK) - Novým šéfredaktorem týdeníku Ekonom byl s účinností od 1. ledna jmenován Dalibor Martínek (41), který dosud působil jako zástupce šéfredaktora Lidových novin. Dosavadní šéfredaktor Ondřej Neumann po dohodě vydavatelství opouští. Společnost Economia to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Kromě řízení týdeníku bude Martínek zodpovědný za ekonomickou publicistiku všech titulů integrované redakce. Ta zahrnuje kromě Ekonomu Hospodářské noviny a portály iHNED.cz a Aktuálně.cz. "Přesvědčíme čtenáře, že umíme dělat nejlepší ekonomické zpravodajství na našem trhu. A posílíme pozici Ekonomu jako lídra mezi ekonomickými tituly," řekl Martínek.

Martínek zahájil novinářskou dráhu jako editor v Mladé frontě DNES. Odtud přešel do Hospodářských novin, poté do České televize, kde působil při rozjezdu ekonomického zpravodajství na ČT24. Následně pracoval ve vydavatelství Mladá fronta na projektu ekonomického deníku E15. Poslední tři roky pracoval jako vedoucí ekonomické rubriky a následně zástupce šéfredaktora Lidových novin.

Economia podnikatele Zdeňka Bakaly má za sebou personální změny, které kromě výměny na nejvyšším postu generálního ředitele přinesly novou funkci ředitele redakcí, kterou zastává Vladimír Piskáček. Vydavatelství také vytvořilo takzvané E.collegium, které od prosince stojí v čele integrovaného newsroomu v pražském Karlíně.

Z vydavatelství odešli někteří novináři, mimo jiné šéfredaktor Petr Šabata, Jiří Leschtina, šéfka IHNED.cz Lucie Tvarůžková a komentátor Petr Kamberský, který přijal nabídku konkurenční Mafry. Do Economie naopak z MF DNES zamířila Jana Klímová.

Economia je vydavatelem Hospodářských novin, týdeníků Respekt a Ekonom, zpravodajského serveru IHNed.cz a portfolia odborných titulů. Dceřiná společnost Centrum Holdings je provozovatelem online titulů Aktuálně.cz a Deník Insider a řady specializovaných a tematických internetových titulů. Skupina rovněž vlastní portály Centrum.cz a Volný.cz.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK