Americké akcie se po čtvrtečním poklesu stabilizují

03.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 3. ledna (ČTK) - Americké akciové trhy po čtvrtečním výrazném poklesu zahájily dnešní obchodování mírným růstem, v polovině dne ale zisky smazaly a širší indexy přešly do záporného pásma. Wall Street se potýká s následky sněhové bouře na severovýchodě USA, a obchodování je tak oslabené.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) přidával půl desetiny procenta a pohyboval se kolem 16.446 bodů. Širší index S&P 500 naopak 0,1 procenta ztrácel a byl na 1830 bodech. Souhrnný index technologického trhu Nasdaq měl ztrátu 0,4 procenta na 4125 bodů.

V pondělí americký trh zaznamenal nejhlubší pokles od 11. prosince. Investoři prodávali, aby vydělali na cenovém vzestupu z minulých týdnů a celého loňského roku.

"Po pádu z prvního dne se trh stabilizuje a nyní se může snadno vydat kterýmkoli směrem, protože kvůli nepřízni počasí je účast slabá," řekl agentuře Reuters Andre Bakhos ze společnosti Janlyn Capital. "Část investorů pohlíží na včerejší ústup jako na dobrou příležitost k nákupům za nižší ceny," dodal.

Index S&P 500 loni stoupl o téměř 30 procent, což byl jeho nejlepší celoroční výsledek za posledních 16 let. Dow Jonesův index loni vzrostl o 26,5 procenta a index trhu Nasdaq o více než 38 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK