Stovky tisíc lidí na jihu Moravy byly několik minut bez elektřiny

01.01.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 1. ledna (ČTK) - Polovina Brna byla dnes ráno téměř pět minut bez elektrického proudu. Důvodem je porucha na trafostanici v Čebíně, řekla ČTK mluvčí společnosti E.ON Božena Herodesová. Od půl osmé lidé mohou opět svítit, společnost převedla dodávku energie na rozvodny v Sokolnicích na Brněnsku a Slavěticích na Třebíčsku.

Výpadek proudu nastal od 7:26 do 7:30 a zasáhl západní stranu Brna a několik měst a obcí na Vysočině. \"Zjistili jsme výpadek proudu u trafostanice v Čebíně. Zjišťujeme, co poruchu způsobilo. Abychom zajistili elektrickou energii, převedli jsme dodávku na jiné rozvodny,\" informovala Herodesová.

Podle ní zatím není jasné, co za poruchou stojí. \"V Čebíně je stovkové vedení, které spravujeme my, ale také čtyřstovkové, které má na starosti česká přenosová soustava. Zatím nevíme, jestli nastala porucha na našem vedení, či nikoliv,\" uvedla Herodesová. Nedokázala ani říct, kdy pracovníci poruchu spraví. Po celou dobu budou dodávky elektřiny ale zajišťovat jiné rozvodny.

Velký výpadek proudu byl v Jihomoravském kraji na počátku loňského prosince. Přes 20 obcí se ocitlo bez elektřiny kvůli námraze, která způsobila komplikace také v brněnské městské hromadné dopravě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK