Americké akcie se drží v blízkosti rekordních maxim

26.02.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. února (ČTK) - Ceny amerických akcií se během první poloviny dnešního obchodování výrazněji nezměnily. Hlavní akciové indexy tak zůstávají v blízkosti rekordních maxim. Investoři nyní posuzují nejnovější údaje o ekonomice Spojených států.

Krátce před polednem newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval Dow Jonesův index pokles o 0,1 procenta na 18.213 bodů. Širší index S&P 500 zůstal téměř beze změny na zhruba 2113 bodech, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite si připisoval 0,3 procenta na 4982 bodů.

Investory dnes potěšila zpráva o lednovém růstu zakázek amerických továren na zboží dlouhodobé spotřeby. Současně však přišly údaje o růstu počtu nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti v uplynulém týdnu.

Spotřebitelské ceny v USA se podle dnešních údajů v lednu meziměsíčně snížily o 0,7 procenta. Bez zahrnutí kolísavých cen potravin a energie však stouply o 0,2 procenta, tedy o něco výrazněji, než očekávali analytici.

\"(Akciový trh) vstřebává údaje, které jsme již obdrželi, a čeká na další zprávy, jež přijdou příští týden,\" uvedl analytička Gabriela Santosová ze společnosti J.P. Morgan Asset Management.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK