Důvěra investorů v německou ekonomiku se v březnu opět zvyšovala

17.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 17. března (ČTK) - Důvěra investorů a analytiků v německou ekonomiku tento měsíc pokračuje v růstu a dostala se na nejvyšší úroveň od loňského února. Ukázal to průzkum, jehož výsledky dnes zveřejnil německý institut ZEW. Důvěra v největší evropskou ekonomiku se zvyšuje už pátý měsíc v řadě, institut ale upozornil, že celková očekávání tlumí nedostatečný pokrok v řecké a v ukrajinské krizi.

Index důvěry v německé hospodářství v březnu stoupl na 54,8 bodu z únorových 53,0 bodu. Mírně ale zaostal za očekáváním analytiků, kteří v průzkumu agentury Reuters předpokládali nárůst až na 58,2 bodu.

Nad očekávání naopak vzrostl dílčí ukazatel současných podmínek, který se zvýšil na 55,1 bodu z 45,5 bodu v předešlém měsíci. Analytici přitom počítali s nárůstem na rovných 50 bodů.

Podle předběžného odhadu, který na konci února zveřejnil spolkový statistický úřad, stoupla německá ekonomika ve čtvrtém čtvrtletí o 0,7 procenta, a prudce tak zrychlila tempo růstu po zvýšení o pouhou desetinu procenta v předchozím kvartálu. Na německé ekonomice závisí mnoho českých firem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK