Výrobce dveří Solodoor loni zvýšil tržby o 9 pct na 309 mil. Kč

17.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. března (ČTK) - Sušický výrobce interiérových dveří a zárubní Solodoor loni navýšil tržby meziročně o devět procent na 309 milionů korun. Čistý zisk se zvýšil o čtvrtinu na čtyři miliony korun, informovala společnost na dnešní tiskové konferenci. Vzrostl také objem výroby.

\"Nárůst významně ovlivnila aktivní činnost našeho nového obchodního týmu a také silný export na Slovensko a do Rumunska,\" poznamenal generální ředitel společnosti Martin Dozrál. Vliv na hospodářské výsledky měly také nové odolné povrchy, které společnost loni představila.

Celkem sušická firma loni vyrobila 157.000 dveří a 64.000 zárubní. To představuje meziroční nárůst o 13 procent. V minulém roce také zdvojnásobila investice do technologií, celkem na ně vynaložila 90 milionů korun.

\"Velké změny zaznamenala naše lakovna, kam byla pořízena moderní širokopásmová bruska a navalovací linka pro zkvalitnění povrchové úpravy dveří lakováním, uvedl Dozrál. V sortimentu má firma pět modelových řad dveří, které jsou lakované. Jejich prodejnost neustále roste, sdělil.

Nejvíce, 65 milionů korun, loni stálo pořízení formátohranovacího centra z Německa, které bude plně zprovozněno až letos v květnu. Část nákladů, 24,8 milionu korun, zaplatila dotace z evropských fondů.

Společnost Solodoor vznikla v roce 1997 jako nástupnická organizace Dřevařské výroby SOLO Sušice. Aktuálně patří k lídrům českého trhu. Zaměstnává na 220 lidí, což ji řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele sušického regionu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK