Lufthansa zrušila kvůli středeční stávce přes 400 letů

17.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 17. března (ČTK) - Německé aerolinie Lufthansa odřekly kvůli plánované středeční stávce pilotů asi 410 letů na vnitrostátních a evropských linkách. Vyplývá to ze sdělení aerolinek. Na seznamu zrušených letů je také středeční pár letů z Mnichova do Prahy.

K celodenní stávce vyzval své členy u společnosti Lufthansa odborový svaz německých pilotů Vereinigung Cockpit (VC). Vyhlásil ji na středu od 00.01 do 23.59 SEČ. Stávka naopak nezasáhne dceřiné společnosti Lufthansy Germanwings a Eurowings.

Skoro všechny zrušené lety se týkají středy. Aerolinky také odřekly několik letů plánovaných na dnešek, čtvrtek a sobotu, tyto případy jsou ale ojedinělé.

Dotčení cestující, jejichž lety byly zrušeny, mohou na internetové stránce se svou rezervací najít údaje o náhradním letu. Rezervaci rovněž mohou zdarma změnit nebo požádat o vrácení peněz, uvedly aerolinie na svém webu.

Odbory stávku zdůvodnily mimo jiné tím, že při jednáních z minulého týdne nebylo dosaženo pokroku ve sporu o program pro předčasný odchod do důchodu. Kromě toho zůstává nedořešeno mnoho dalších tarifních otázek a nejasná je i celková budoucí strategie rozvoje Lufthansy. Ta je největším leteckým dopravcem v Evropě.

Spor mezi piloty a vedením Lufthansy o důchodový program trvá už přes rok.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK